Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κότα ή αβγό...?


Η κότα έκανε το αβγό, ή το αβγό την κότα.....?

Ένας γρίφος που ταλάνιζε για αιώνες εκατομμύρια κόσμου και μαζί και μένα λύθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια. 

Ήταν Ιούνης του 2010, όπου βαθιά μέσα στην βροχερή (υποθέτω) Αγγλία οι πανεπιστήμονες του Sheffield και του Warwick κατάφεραν μετά από έρευνες και κάνοντας τεραααάστιο ζουμ στον σχηματισμό του αβγού, να βρουν αυτό που όλοι προσευχόμασταν. Η ύπαρξη μιας πρωτεΐνης, της ovocledidin-17 (ΟC-17) (πολύ σημαντικό το όνομα συγκρατήστε το, είναι sos για τις εξετάσεις) έριξε άπλετο φως στο ερώτημα. Αυτή η πρωτεΐνη λοιπόν δρα ως καταλύτης ο οποίος επιταχύνει την ανάπτυξη του κελύφους, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί το κλωσόπουλο και βρίσκεται μόνο στις ωοθήκες της κότας. 

Άρα λοιπόν χωρίς την κότα το αβγό δεν υπάρχει....

Υ.Γ.:Ο υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται ΗΕCΤoR και βρίσκεται στο Εδιμβούργο και αποκάλυψε ότι η ΟC-17 είναι απολύτως απαραίτητη για να ξεκινήσει η κρυστάλλωση, το πρώτο στάδιο δημιουργίας του κελύφους. 


(Πηγή:skai.gr, tovima.gr)
Διαβάστε περισσότερα

Μας λείπεις ρε γαμώτο..

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά. Η καλύτερη σειρά όλων των εποχών; Ίσως..Αριστούργημα; Ίσως.. Δε ξέρω τι να πω γι αυτή τη σειρά(τι να πρωτοπω βασικά χωρίς να έχει ειπωθεί) αλλά επειδή την γουστάρουμε και η 31η μέρα του Μαρτίου μας φαίνεται μακριά ας πάρουμε τη δόση μας..


 
 


Διαβάστε περισσότερα

Είναι..;


Διαβάστε περισσότερα

Πότε βούδας....πότε...τι?... Κούδας?

Α...ρε αξέχαστε Ρασούλη ή εσύ ήσουν μεθυσμένος όταν το έγραφες το κομμάτι ή εγώ δεν το έχω ακούσει ποτέ ξεμέθυστος... Μάλλον, και τα δύο.


Όλοι (άντε οι περισσότεροι...εντάξει μόνο εγώ) πιστεύαμε πως λίγο ο Μάης του '68 που έζησε , λίγο ο Τρότσκυ που διάβαζε, λίγο η γνωριμία του με την Βαννέσα Ρεντγκρέιβ (ηθοποιός και τροτσκίστρια.. γυναικάρα της εποχής), επίσης, λίγο οι διδασκαλίες του γκουρού Ραζνίς που λάτρευε,και αργότερα οι κατηγορίες που του προσάψανε ως ''εγκέφαλο'' της 17 Νοέμβρη, καθώς και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον Ο.Φ.Η. συγκεκριμένα. Όλα αυτά, λοιπόν, σε συνδυασμό πάντα με την παρέα που έκανε με τον Αγγελάκα για κάποια χρόνια (να τα λέμε αυτά ο Αγγελάκας έχει ''κάψει'' και ''καλό'' κόσμο όχι μόνο εμάς) ε...πολύ ήθελε ο άνθρωπος να καταλήξει να γράψει το ασυνάρτητο , το οτινάναι το τραγουδάκι..
Αμ δε...
Οι στίχοι του τραγουδιού είναι σκόρπιες φράσεις και λεζάντες από το περιοδικό <<Το Αυγό>> που εξέδιδε ο Ρασούλης με την σύντροφό του Βάσω Αλαγιάννη. Αυτός που ουσιαστικά, έδωσε τη μορφή ενός ενιαίου στιχουργικά τραγουδιού στις σκόρπιες φράσεις του Ρασούλη, είναι ο συνεργάτης του Πέτρος Βαγιόπουλος που μόνταρε αυτές τις προτάσεις και συνέθεσε την μουσική.

Υ.Γ.1 Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε στον πρώην υπουργό Γιάννη Π. Καψή (ναι...ναι...πατέρας του Παντελή και του Μανώλη Καψή ξέρετε τώρα μωρέ ο πρώτος διετέλεσε κυβερνητικός ''πουλάκης τσίου'' του Παπαδήμου και ο άλλος δεν θέλει συστάσεις είναι το γνωστό τρεμάμενο δεξί μ..όχειλο της Τρέμη στο κεντρικό του ΜEGA, μην αναρωτιέστε το αριστερό είναι ο Πρετεντέρης) μιας και ο στίχος '' άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης'' εμπνεύστηκε και γράφτηκε για εκείνον.

Y.Γ.2 Για τον στίχο '' πότε Ιησούς κι Ιούδας'' εκείνη την εποχή υπήρξε έντονη αντίδραση από ομάδα κληρικών...(εγώ θα έλεγα επίλεκτη ομάδα κληρικών ας τους απολαύσουμε σε μια φωτογραφία ντοκουμέντο...)
 
 
                εδώ κατευθυνόμενοι προς το σπίτι του Ρασούλη
 






Διαβάστε περισσότερα