Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Σινεμά 2012..

Τελειώνει το 2012. Ναι μια ανασκόπηση είναι απαραίτητη. Επιβάλεται. Μέσα λοιπόν από αυταρχικά "έθιμα" ακολουθεί μια ανασκόπηση για το σινεμά του 2012. Από αυτό που λέμε Best Of και τόσο πολύ αγαπάμε.


Καλύτερο ξύλο της χρονιάς
Ο Μπέιν πλακώνεται με τον Μπάτμαν στο "Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή" και κυριολεκτικά τον σπάει στο ξύλο. Εύγε Νόλαν αυτή τη παλιονυχτερίδα θέλαμε όλοι να την δούμε να τρώει ξύλο.

Καλύτερο "γουαου" χωρίς να το περιμένουμε
Ο Σαμ Μέντες  μας θύμισε  σε μας τους αντιτζειμςμποντικούς ότι ένας James Bond μπορεί να γίνει μια πολύ καλή ταινία.


 Καλύτερο ζευγάρι
Το ηλικιωμένο ζευγάρι στο Amour που μας έκανε να θέλουμε να πεθάνουμε στα 60. Στη δέυτερη θέση το υπέροχο ζευγάρι στο Moonrise Kingdom.



Καλύτερο 3D
Με διαφορά το Hugo του μεγάλου σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε που ξέρει να εκμεταλεύεται τη τεχνολογία κάνοντας εξαιρετικό σινεμά.

Καλύτεροι τίτλοι αρχής
Το κορίτσι με τα τατουάζ η το Skyfall. Το κορίτσι με τα τατουάζ λέω εγώ. Έτσι για σπάσιμο στην Adele. Το φοβερό είναι ότι και στα 2 παίζει ο Ντάνιελ μας.


Καλύτερο "χαντάκωμα" ταινίας
Ναι σας έχουμε δει και παλιότερα. Με το Drive πέρσι και με τον Αμερικάνο παλιότερα. Φέτος σας έφταιξε το Killing Them Softly. Με Μπραντ Πιτ, Λιοτα και Γκαντολφίνι. Άχρηστοι κουλτουριάρηδες.




Καλύτερος ρόλος ζώου
Το περιστέρι στο Amour. Η καταδίωξη στα καλυτερά της.

Καλύτερο "Σπάω πλάκα και μιλάω σοβαρά"
Ο Φρανσουά Κλoυζέ και ο Ομάρ Σι μας συγκίνησαν, μας έκαναν να γελάσουμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε πως δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να δεθούν μεταξύ τους. Καλύτερο 2 σε 1 δεν υπάρχει.The Intouchables.

Καλύτερο "σοκ που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;"
Προικισμένε μου Φασμπέντερ είσαι πολύ καλός ηθοποιός τελικά. Πολύ ωραίο το Shame κι είπαμε δεν είναι τόσο σκληρό. Υπάρχουν κι αυτοί που δε γεύονται το γλειφιτζούρι με γεύση φράουλα.

Απογοήτευση της χρονιάς
Να πω το Dark Shadows η το οι Παράνομοι. Ας πω το Dark Shadows γιατί ο φίλος μου ο Μπάρτον μπορεί πολύ καλύτερα. Ο Νίκος ο Σπηλιάς μας απογοήτευσε με το σενάριό του στο Παράνομοι. Αλλά σε γουστάρουμε ρε Cave.

Καλύτερο τραγούδι
Η καλύτερη σκηνή του Holy Motors με ένα υπέροχο τραγούδι
Doctor L (RL Burnside Cover) Let Μy Baby Ride («Holy Motors»)



Διαβάστε περισσότερα